Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
"Geweldig hoe jullie je inzetten voor de mensen die tijdelijk bij jullie logeren. Ook de ‘koks’, geweldig wat ze op tafel toveren…! Ook de ‘klik’ met de andere gasten was goed en ik heb er zelfs een vriendin aan overgehouden."Tekstgrootte: A  A  A 

Gezocht vrijwilligers voor het Respijthuis Alkmaar

Heeft u per week een dagdeel over aan vrije tijd en wilt u dit op een positieve manier invullen? Misschien is er dan een mooie taak voor u weggelegd als vrijwilliger. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening en u kunt  er op een eenvoudige manier enorm veel mensen blij mee maken.

U leert veel mensen kennen, u werkt in een kleinschalige en huiselijke werkomgeving en u heeft een intensief contact van mens tot mens.

Wat verwachten wij van onze vrijwilligers?

Altijd in 'bedrijf'
Omdat het Respijthuis 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend is, zijn er altijd zorgvrijwilligers aanwezig. Ook tijdens de vakantieperiode en feestdagen.

Diensten
Zorgvrijwilligers doen ochtend-, middag-, avond- en nachtdiensten. Er zijn ook overlappende "tussendiensten" mogelijk.

Zelf inroosteren
Iedere zorgvrijwilliger kan, afhankelijk van zijn eigen situatie en in overleg met de coördinator, een eigen mix kiezen van deze diensten. De zorgvrijwilligers kunnen deze diensten vanuit huis zelf maandelijks inroosteren in ons digitale roostersysteem.

...maar ook weekenddiensten
Van de zorgvrijwilliger wordt verwacht dat hij of zij minimaal 1x per maand of in overleg, een dagdeel in het weekend werkt.

 

Wat kunt u van ons verwachten

Vanzelfsprekend wordt u aan alle kanten optimaal begeleid en ondersteund door de coördinatoren en krijgt u een scholing aangeboden. Een vrijwilligersverzekering hoort bij het standaardpakket en als blijk van waardering geeft het Respijthuis regelmatig attenties. Om optimaal op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen zult u vergaderingen bijwonen en bent u aanwezig bij themabijeenkomsten en trainingen. Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief met het laatste nieuws en ontwikkelingen uit het Respijthuis.

Het is leuk werk dat veel voldoening geeft. Vooral ook omdat er genoeg ruimte wordt geboden voor eigen initiatieven binnen deze informele maar zeer professionele organisatie.

Heeft u een hulpvaardige instelling, inlevingsvermogen, vertrouwen en een warme uitstraling? En vindt u het leuk om in teamverband iets voor de ander te doen, dan bent u van harte welkom om vrijblijvend onze huiselijke sfeer te ervaren. Mocht u vragen hebben dan kunt u telefonisch contact opnemen met de coördinator, Petra Oxfoort via telefoonnummer 088 - 559 9500 / petra@respijthuis-alkmaar.nl

Vacature slaapwacht vrijwilliger Respijthuis

Het Respijthuis is op zoek naar een enthousiaste slaapwacht vrijwilliger gedurende de nacht. Hierbij ligt het accent op veiligheid en toezicht van onze vier gasten in het Respijthuis.