Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
"Het Respijthuis is voor mij een geschenk uit de hemel! Als mantelzorger van mijn echtgenoot is het zo fijn om er eens een weekje tussenuit te kunnen. "Tekstgrootte: A  A  A 

Vrijwilligers

In het Respijthuis zijn 24 uur per dag vrijwilligers werkzaam. Zij zorgen ervoor dat de kamers netjes zijn, zij zorgen voor de veiligheid en hygiëne en zij zorgen voor het ontbijt en de lunch. De kookvrijwilligers bereiden het avondeten naar de wensen van de gasten. Daarnaast zijn er vrijwilligers die de tuin onderhouden, die helpen met de administratie, die klussen en er zijn vrijwilligers die zorgen voor de recreatie van de gasten.

Vrijwilligers hebben allemaal een eigen achtergrond. De een is technisch onderlegd, de ander zorgt of wandelt liever. Op die manier leveren ze hun eigen, unieke bijdrage aan het welzijn van gasten en mantelzorgers. In elk geval beschikken ze allen over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een vrijwilligerscontract en actuele kennis en scholing op het gebied van respijtzorg.

Professionele begeleiding

Er zijn twee professionele coördinatoren in dienst. Een van hen is verantwoordelijk voor de zorg, pr en alle contacten met de verschillende samenwerkingsorganisaties. De ander bewaakt de facilitaire gang van zaken en de begeleiding van vrijwilligers en leerlingen. Beiden hebben een op hun taken en verantwoordelijkheden afgestemde opleiding en een ruime werkervaring in hun vakgebied.

Goed Geregeld!

Het Respijthuis Alkmaar is gecertificeerd door de Vrijwilligers Centrale Regio AlkmaarHet Respijthuis Alkmaar kreeg in januari 2014 het 'Goed Geregeld-certificaat' van de NOV en de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar.