Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
"Het mooiste van het vrijwilligerswerk in het Respijthuis vind ik dat de gasten altijd dankbaar zijn voor hun verblijf in het huis. Soms moeten ze even wennen aan hun nieuwe omgeving, maar erg lang duurt dat nooit en als ze dan na een paar dagen, een week of nog wat langer weer naar huis gaan, zijn ze daar (gelukkig) wel blij om, maar zijn ze ook vol lof over wat het Respijthuis hun geboden heeft."Tekstgrootte: A  A  A 

Het Respijthuis in Alkmaar

In het Respijthuis kunnen volwassenen met een chronische ziekte logeren of mensen die na een ziekenhuisopname willen aansterken. Mensen kunnen in het Respijthuis particulier verblijven, óf met een WMO- of PGB-indicatie. Een dagdeel; ochtend, middag of een avond is ook mogelijk. 

Het Respijthuis in Alkmaar lijkt in eerste instantie een gewoon huis in een doorsnee straat. Er is echter een groot verschil. Bij ons komen zorgvragers logeren. Ze zijn elke dag van het jaar van harte welkom. Daardoor krijgt de mantelzorger weer ruimte en tijd voor zichzelf. Dat levert energie op waardoor ze weer beter en langer voor hun dierbaren kunnen zorgen.

Partners, kinderen, familieleden en vrienden zijn altijd van harte welkom. Zij kunnen dan ook zelf ervaren dat hun naasten zich bij ons thuis voelen.

De Zorgcirkel en het Respijthuis Alkmaar hebben een samenwerkingsverband op het gebied van zorg en kennisoverdracht. Zo kunnen vrijwilligers en medewerkers van het Respijthuis trainingen krijgen vanuit De Zorgcirkel en kunnen medewerkers van De Zorgcirkel leren van de ruime ervaringen die in het Respijthuis zijn opgedaan in de ondersteuning van mantelzorgers.

Aanmelding of vragen over een verblijf in het Respijthuis
Neem contact op met de Zorgcirkel
Van Houtenkade 3
1814 DE Alkmaar
072-5185563
Email: zorgbemiddeling.westerhout@zorgcirkel.com