Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
"Het Respijthuis is voor mij een geschenk uit de hemel! Als mantelzorger van mijn echtgenoot is het zo fijn om er eens een weekje tussenuit te kunnen. "Tekstgrootte: A  A  A 

Onze gasten

Wij bieden professionele zorg in het Respijthuis. Twee coördinatoren en ruim 65 vrijwilligers staan daar 24 uur per dag, zeven dagen per week borg voor. De thuiszorg van De Zorgcirkel, in samenwerking met de huisarts biedt de benodigde medische ondersteuning.

Huiselijke sfeer waar u van opknapt

Wij bieden onze gasten liefdevolle zorg en ondersteuning om een aangenaam verblijf mogelijk te maken. Vrijwilligers bieden persoonlijke aandacht en begeleiden of helpen bij de dagelijkse activiteiten. Bijkomend voordeel van een verblijf is de mogelijkheid om verschillende mensen te ontmoeten. Zo kan men kennis en ervaring uitwisselen, wat de eigenwaarde  en de zelfredzaamheid kan bevorderen. Wij bieden allerlei activiteiten aan, zoals koffie drinken, schilderen, gezelschapsspellen, rondje wandelen of een bezoek aan het winkelcentrum of voetbalveld. In alle gevallen houden we rekening met de wensen en de mogelijkheden van onze gasten.

Optimaal ingericht

Ons huis telt twee verdiepingen. Alle gastenruimten zijn op de begane grond. De tuin is toegankelijk via een grote tuindeur. De vier aparte slaapkamers beschikken over een eigen douche, toilet en hebben een eigen terras aan het water. De kamers zijn compleet ingericht met een in hoogte verstelbaar bed, inclusief linnengoed, opbergruimte, douche stoel, belsysteem, radio en televisie. Een tillift of een speciaal matras kan op aanvraag geregeld worden. De gastenkamers grenzen aan de gezamenlijke ruimten zoals huiskamer en keuken.

Maaltijdwensen

U kunt uw dieetwensen voor de dagelijkse maaltijden altijd doorgeven. Een kookvrijwilliger bereidt elke dag verse maaltijden in huis. In de open keuken is voldoende ruimte indien gasten zin hebben om de kookvrijwilliger te helpen bij het bereiden van de maaltijden.

Thuisgevoel

Partners, kinderen, familieleden en vrienden zijn tijdens het verblijf van harte welkom. Tegen een kleine vergoeding kunnen ze ook mee-eten. Zij kunnen zelf ervaren en met eigen ogen zien dat hun naasten zich bij ons thuis voelen.

24 uur toezicht

De kantoren en de ruimtes voor de coördinatoren en de vrijwilligers liggen op de tweede etage. Overdag zijn meerdere mensen in huis, ‘s nachts is er altijd een slaapwacht vrijwilliger aanwezig. Die beschikt over eigen voorzieningen. Er is dus 24 uur per dag toezicht.

Het Respijthuis biedt ook particuliere mogelijkheden

Flexibele en professionele zorg, dat is ons uitgangspunt. Ons aanbod varieert van een verblijf voor een dag tot een paar weken. Wij bieden een verblijf om aan te sterken, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of een verblijf ter ondersteuning van de mantelzorger. In overleg met u, kijken we wat mogelijk is. U kunt ook gebruik maken van een dag of dagdeel.

Altijd open…

Wij zijn zeven dagen per week open, ook op de reguliere feestdagen en tijdens de vakanties. Onze coördinatoren en vrijwilligers werken in een continudienst.