Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
"Zoveel zorg in een prachtig concept wat draait als een goed geoliede machine."Tekstgrootte: A  A  A 

Artikelen

Mantelzorgkrant zomer 2016

Mantelzorgers maken onlosmakelijk deel uit van het leven van degene
die zorg nodig heeft. Of de zorgvrager nu thuis woont met zorg aan huis, of dat de diegene opgenomen is in een verzorgings- of verpleeghuis, de mantelzorg stopt niet. Een goede samenwerking
tussen zorgprofessional en mantelzorger is daarom heel belangrijk.

Klik hier om de krant te bekijken. U kunt hem dan ook opslaan op uw eigen computer.


Artikel in "Akkoord" (CNV Dienstenbond)

In het blad 'Akkoord' van CNV Dienstenbond is een artikel verschenen over het Respijthuis Alkmaar. Klik hier om het te lezen.


Mantelzorgkrant najaar 2014

In het kader van de Dag van de Mantelzorg vroeg de redactie aan mantelzorgers hun persoonlijke verhaal op te schrijven. Een deel daarvan is gebundeld in deze krant. Met deze speciale verhalen en gedichten geven wij de mantelzorger een gezicht.

Klik hier om de krant te bekijken. U kunt hem dan ook opslaan op uw eigen computer.


Mantelzorgkrant zomer 2014

Deze Mantelzorgkrant staat in het teken van preventie. Voor mantelzorgers betekent dat: het voorkomen van overbelasting. Geen mantelzorger die er aan moet denken dat hij zelf ziek wordt en niet meer voor zijn naaste kan zorgen. In deze krant advies, informatie en voorbeelden die u op weg helpen naar een goed evenwicht tussen zorgen voor een ander en jezelf.

Klik hier om de krant te bekijken. U kunt hem dan ook opslaan op uw eigen computer.


Brochure 'Adempauze voor Mantelzorgers'

Deze handreiking gaat over respijtzorg voor mantelzorgers, waaronder kortdurend Verblijf. Kortdurend Verblijf is nu een functie in de AWBZ die mantelzorgers ondersteunt. Mensen met een beperking of een handicap die thuis wonen en permanent toezicht nodig hebben, kunnen met een indicatie voor Kortdurend Verblijf maximaal drie etmalen per week ergens anders logeren, zodat hun mantelzorgers vrijaf krijgen. Kortdurend Verblijf wordt daarom ook respijtzorg genoemd: het tijdelijk en volledig overnemen van de zorg van mantelzorgers zodat zij een adempauze kunnen nemen. Er zijn veel meer vormen van respijtzorg dan alleen logeren, zoals dagbesteding (begeleiding in groepsverband) voor ouderen met dementie of vakantieprogramma’s voor kinderen en jongeren met een handicap.

Klik hier om de brochure te openen. (PDF-bestand)