Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
"Zoveel zorg in een prachtig concept wat draait als een goed geoliede machine."Tekstgrootte: A  A  A 

Actualiteiten

Mantelzorgcompliment 2016

Alkmaarse inwoners die langdurig zorg en/of begeleiding nodig hebben kunnen het Mantelzorgcompliment voor hun mantelzorger(s) aanvragen. Het Mantelzorgcompliment is bestemd voor mantelzorgers van 18 jaar of ouder die langdurig (minstens 6 aaneengesloten maanden, minimaal 8 uur per week) en onbetaald zorg hebben verleend aan een hulpbehoevend persoon in hun omgeving.

Lees verder


Jaarverslag Respijthuis Alkmaar 2016

Klik om te bladeren

Met plezier presenteren we u het jaarverslag 2016 van het  Respijthuis Alkmaar. Gasten en mantelzorgers waren zeer tevreden over onze ondersteuning. Het Respijthuis kreeg een gemiddeld cijfer van 8,5.

Wilt u meer weten over het Respijthuis, neem contact op met de coördinator via 072- 5126665

Door op het omslag van het jaarverslag te klikken kunt u het op uw computer doorbladeren.
Klik hier om het jaarverslag naar uw computer te downloaden. (3 MB, PDF)


Respijthuis Alkmaar open dag 5 juni 10.00-12.00 uur

Mantelzorger... Even tijd voor jezelf?

Wat als mantelzorger ook even op vakantie wil of ruimte voor ontspanning nodig heeft... Het Respijthuis Alkmaar kan tijdelijk uw zorgtaken overnemen. Het Respijthuis Alkmaar is het eerste Respijthuis in Nederland waar mensen met een chronische ziekte en/of aandoening kunnen logeren om mantelzorgers even vrij af van zorg te geven.

Uniek door de inzet van ruim 65 vrijwilligers, gecoördineerd door 2 professionals. Medische zorg is in handen van de thuiszorg. De ligging van het huis en de kleinschaligheid geeft de zorgvrager echt een vakantiegevoel. 

Lees verder


Fotoshoot voor Mezzo.nl

Een fotograaf en journalist hebben donderdag 28 januari 2016 het Respijthuis bezocht en een interview afgenomen voor het magazine van Mezzo (www.mezzo.nl) dat in maart 2016 wordt uitgebracht. Het artikel zal gaan over de mantelzorger die door het Respijthuis Alkmaar ontlast wordt en daardoor in balans kan blijven zodat zij langer voor haar man kan blijven zorgen. Dankzij het zonnetje, hebben we de kou kunnen trotseren en met veel humor de fotoshoot mogen ondergaan. Vooral de jas van de mantelzorger heeft de coördinator ( als assistente van de fotograaf) warm gehouden. De figuranten hadden het al warm van de fotoshoot zelf.

Wij bedanken de fotograaf/journalist van Mezzo en de mantelzorger voor hun inzet.


Onderscheiding 'Held van Alkmaar' voor twee van onze vrijwilligers

In het Respijthuis zijn ruim 65 vrijwilligers betrokken. Het Respijthuis probeert ieder jaar 2 vrijwilligers via de VCRA in het zonnetje te zetten voor een speciale onderscheiding ‘ Held van Alkmaar’.

Twee vrijwilligers van het Respijthuis waren op 11 december 2015 uitgenodigd, zij ontvingen samen met de andere vrijwilligers de onderscheiding uit handen van wethouder Anjo van de Ven.