Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
"Ik kan niet anders zeggen; Het Respijthuis is een geweldig logeerhuis, een waar paradijs voor degene die daar mogen vertoeven. "Tekstgrootte: A  A  A 

Actualiteiten

Respijthuis Alkmaar ontvangt cheque van Univé

Tineke van Erk, vrijwilliger bij het Respijthuis, zag vorig jaar dat zij als verzekerde bij Univé, een goed doel kon opgeven voor een Steuntje in de Rug.

De eindstand van de stemming is bekend geworden door leden voor de Top 3 voor het Univé Steuntje in de Rug 2014 van Univé HAL.

Het Respijthuis Alkmaar is hierbij als 1e geëindigd. Op donderdag 2 april heeft het Respijthuis feestelijk de cheque van Univé in ontvangst mogen nemen ter waarde van € 3000,-

Rechts: Michel Zonneveld, regiomanager Univé, midden: coördinator Respijthuis, Petra Oxfoort, links: Tineke van Erk, vrijwilliger Respijthuis


Vrijwilligers van het Respijthuis in het zonnetje gezet!

VERWENDAG-PCC-VOOR-VRIJWILLIGERS
Klik op de collage voor vergroting

STAD Alkmaar nam een kijkje bij het verwenmoment georganiseerd door het PCC Oosterhout. Deze dag werden de vrijwilligers van het Hospice Alkmaar en het Respijthuis in het zonnetje gezet! Klik op 'lees meer' om de video te bekijken.

Lees verder


Respijthuis Alkmaar uniek in Nederland

"Het is belangrijk om de mantelzorgers te ontlasten."

(Foto: Vincent de Vries/Rodi Media).

ALKMAAR – Het Respijthuis Alkmaar viert in augustus dit jaar haar eerste lustrum. Vijf jaar geleden stonden Marion In ’t Veld en Iris Zeijlemaker-In ’t Veld aan de basis van dit fantastische project, dat momenteel veel aandacht krijgt van mensen uit alle delen van ons land die precies willen weten hoe en wat een Respijthuis is.

"We zijn het eerste Respijthuis in Nederland," aldus coördinator Simone Schmidt. "In diverse gemeenten in Nederland vinden gesprekken plaats om ook een Respijthuis op te zetten en dat juich ik toe. Mensen moeten eigenlijk eens een kijkje komen nemen en dan met eigen ogen zien wat de meerwaarde is van onze ondersteuning"

Lees verder


Hogedrukspuit voor het Respijthuis

Het Respijthuis heeft van de Heren van Oudorp een hoge drukspuit ‘Kärcher K7‘ cadeau gekregen. Vrijwilligers en gasten van het Respijthuis zijn hier erg blij mee. Iedereen kan weer veilig een rondje om het huis wandelen en van de mooie tuin genieten.

Het Respijthuis wil ook graag PostMasters uit Alkmaar bedanken voor het drukken van de gratis kerstkaarten en Simon Lévelt uit Hoorn voor de schenking voor de kerstpresentjes aan de vrijwilligers.


Beursvloer De Waaier geopend door Koningin Máxima

Op 13 november was het Respijthuis aanwezig op de ‘beursvloer’ in het AFAS stadion. Na de bijzondere opening van Koningin Máxima heeft het Respijthuis met diverse bedrijven een geweldig match kunnen sluiten om de mantelzorgers, gasten en vrijwilligers van het Respijthuis weer te verrassen met leuke activiteiten.

Het Respijthuis bedankt Stichting de Waaier en de aanwezige organisaties voor hun inzet!