Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 072 - 512 66 65
E-mail: info@respijthuis-alkmaar.nl
"Zoveel zorg in een prachtig concept wat draait als een goed geoliede machine."Tekstgrootte: A  A  A 

Actualiteiten

Kookvrijwilligers gezocht

Is koken jouw passie? En wil je iets betekenen voor onze gasten die jouw kookkunsten verdienen? Dan ben jij de aangewezen persoon voor het Respijthuis.

Wij zijn op zoek naar 2 kookvrijwilligers die eens per week/2 weken een verantwoorde maaltijd willen opdienen voor onze gasten die op dat moment in het Respijthuis logeren. Je hoeft hier niet gediplomeerd voor te zijn maar wel ervaring hebben met verantwoord koken, dieeten en hygiene. Je krijgt er een hoop dankbaarheid, collegialiteit en een voldaan gevoel voor terug.

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact op met Petra Oxfoort voor meer informatie. 072 - 5126665 info@respijthuis-alkmaar.nl


Experimenteren met parttime verpleeghuiszorg? 'Dat bestaat eigenlijk al'

VVD en D66 lanceerden onlangs een nieuw plan: experimenteren met parttime verpleeghuizen. Zo willen ze het gat dichten tussen langer thuis wonen en het verpleeghuis. Het plan, waarbij zieke ouderen voor korte tijd in een verpleeghuis verblijven, roept echter verbazing op bij zorgondernemers in het land. Want eigenlijk bestaat het al.

"Ik ben verbaasd dat ze daar nog onderzoek naar willen doen", zegt Petra Oxfoort van het respijthuis in Alkmaar. "Het is jammer dat ze niet hebben gekeken naar de initiatieven die er al zijn." Zo kunnen in het respijthuis mensen een paar dagen of een week per maand verblijven, zodat de mantelzorger thuis op adem kan komen.

Lees het hele artikel en bekijk vooral de video's op de website van de NOS. Klik hier!


Respijthuis Alkmaar open dag 6 juni 10.00-12.00 uur

Mantelzorger... Even tijd voor jezelf?

Wat als mantelzorger ook even op vakantie wil of ruimte voor ontspanning nodig heeft... Het Respijthuis Alkmaar kan tijdelijk uw zorgtaken overnemen. Het Respijthuis Alkmaar is het eerste Respijthuis in Nederland waar mensen met een chronische ziekte en/of aandoening kunnen logeren om mantelzorgers even vrij af van zorg te geven.

?Uniek door de inzet van ruim 65 vrijwilligers, gecoördineerd door 2 professionals. Medische zorg is in handen van de thuiszorg. De ligging van het huis en de kleinschaligheid geeft de zorgvrager echt een vakantiegevoel. ?

Lees verder


Laptops voor Stichting Dionne en duofiets voor Respijthuis

Duofiets voor Respijthuis Alkmaar ALKMAAR - De sponsoren en deelnemers van Lichtjesavond Alkmaar, waaronder de Rabobank Alkmaar, Theo Schilder en Lions Alkmaar, hebben zich het afgelopen jaar hard gemaakt voor twee goede doelen: Stichting Dionne en Respijthuis Alkmaar. Beide stichtingen hadden een concrete wens om het goede werk dat zij met vele vrijwilligers leveren nog beter te kunnen doen. Laptops en PR-materiaal voor Stichting Dionne en een duofiets voor Respijthuis Alkmaar. Met de opbrengst van Lichtjesavond Alkmaar is dit mogelijk geworden.

Lees verder


Jaarverslag Respijthuis Alkmaar 2016

Klik om te bladeren

Met plezier presenteren we u het jaarverslag 2016 van het  Respijthuis Alkmaar. Gasten en mantelzorgers waren zeer tevreden over onze ondersteuning. Het Respijthuis kreeg een gemiddeld cijfer van 8,5.

Wilt u meer weten over het Respijthuis, neem contact op met de coördinator via 072- 5126665

Door op het omslag van het jaarverslag te klikken kunt u het op uw computer doorbladeren.
Klik hier om het jaarverslag naar uw computer te downloaden. (3 MB, PDF)