Tekstgrootte: A  A  A 

van de Veldelaan 972
1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
van de Veldelaan 972 - 1816 PZ Alkmaar
Telefoon 088-5599500 (bereikbaar tussen 7.00-20.00 uur)
E-mail: respijthuis-alkmaar@zorgcirkel.com
"Allemaal top! Er wordt zelfs geholpen met het aanvragen van indicaties en het invullen van de benodigde papieren."Tekstgrootte: A  A  A 

Gastenboek

Op deze pagina kunt u de berichten lezen die gasten en vrijwilligers hebben geplaatst. We vinden het fijn als ook u uw ervaringen met ons en de andere bezoekers van de site wilt delen. U kunt uw gastenboekbijdrage per e-mail sturen aan info@respijthuis-alkmaar.nl

Gast 28-7-2016
Ik wil iedereen graag bedanken voor de liefde en toewijding tijdens mijn verblijf.
Gast uit Alkmaar
Iedereen die in het Respijthuis werkzaam is, wil ik hartelijk bedanken voor de fijne week die ik bij jullie mocht doorbrengen na een operatie in het ziekenhuis!!

Geweldig hoe jullie je inzetten voor de mensen die tijdelijk bij jullie logeren. Ook de ‘koks’, geweldig wat ze op tafel toveren…! Ook de ‘klik’ met de andere gasten was goed en ik heb er zelfs een vriendin aan overgehouden.

Ik wens jullie alle goeds!
Emma Albers-Gobes
Mijn werk als vrijwilliger in het Respijthuis.

Wat maakt het vrijwilligerswerk in het Respijthuis zo bijzonder?
Nu ik bijna een jaar deel uitmaak van het vrijwilligersteam van het mooie en unieke Respijthuis, kan ik volmondig beamen dat werken in dit huis echt iets bijzonders is.

Hier te mogen werken is niet te vergelijken met andere soorten vrijwilligerswerk die ik na mijn pensionering deed. Het rondbrengen van maaltijden, het begeleiden van de bingo- of sjoelmiddagen in een verzorgingshuis, het werken in een museum, het was allemaal erg leuk om te doen, het gaf allemaal voldoening, maar het was totaal ánders dan hetgeen een vrijwilliger in het Respijthuis ondervindt.

Allereerst is daar het feit dat je er als vrijwilliger kunt werken op een ochtend, een middag, een avond, of zelfs een nacht en dat je jezelf daarvoor per maand kunt inroosteren. Zo ben je niet gebonden aan vaste dagen of tijden, maar kun je je inzetten op de dagen die voor jou het beste uitkomen. Ik vind dat een groot voordeel.

Ten tweede is het altijd een verrassing welke gasten er tijdens jouw dienst in het huis logeren. Zijn de vier kamers bezet met oude bekenden, of zijn er nieuwe gasten, die je extra op hun gemak kunt stellen en die hun eigen verhaal aan jou vertellen? Dat sommige van onze gasten vaker terugkomen houdt niet alleen een compliment voor het Respijthuis in, maar geeft soms ook een grotere vertrouwensrelatie tussen gast en vrijwilliger.

Wat het werken als vrijwilliger extra leuk maakt is het feit dat je tijdens jouw ‘dienst’ steeds andere mede-vrijwilligers ontmoet. Het Respijthuis heeft er een stuk of 65, verdeeld over zorg-vrijwilligers, kook-vrijwilligers, tuin-vrijwilligers, schoonmaak-vrijwilligers en een paar speciale vrijwilligers die voor de mooie boeketten in het huis zorgen, de inkopen doen voor de maaltijden, of die de gasten stimuleren om creatief bezig te zijn. Er wordt een paar keer per week met begeleiding heel aardig geschilderd, soms door gasten die nog nooit geschilderd hebben.
Veelomvattend en afwisselend is ons vrijwilligerscorps dus zeker.

En… ik heb in al die maanden nog niet één niet-aardige collega-vrijwilliger ontmoet: integendeel, we kunnen allemaal goed met elkaar opschieten. Een grote groep, verschillend in leeftijd en achtergrond, maar allemaal met maar één doel voor ogen: zorgen dat de gasten het naar hun zin hebben. Soms loopt er een stagiaire mee, die een zorggerelateerde opleiding volgt en ook het begeleiden van zo’n jong iemand is verfrissend. Vaak word je verrast door hun inzet en jeugdig enthousiasme.

Onze beide professionele coördinatoren steunen ons in ons werk en maken ondanks hun drukke werkzaamheden altijd tijd vrij als we een gesprek met ze willen hebben. Extra steun geeft ons desgewenst een vrijwilligster met een maatschappelijk werk-achtergrond.

Zelf hoor ik bij de zorg-vrijwilligers, wat vooral inhoudt dat wij ervoor zorgen dat onze gasten zich bij ons thuis voelen en dat aan al hun wensen zoveel mogelijk wordt voldaan. Afhankelijk van het feit of je ’s morgens, ’s middags of ’s avonds werkt, houdt dat in dat je zorgt voor een lekker en gezellig ontbijt, voor een gezonde lunch, voor koffie of thee, een glaasje wijn op zijn tijd en voor een mooi gedekte tafel bij het avondeten. Aan alle gasten wordt gevraagd wat hun voorkeuren voor het eten zijn en de wensen voor het diner worden ’s morgens per telefoon aan de kok van dienst doorgegeven. Als je als vrijwilliger de avonddienst hebt, dan bof je, want dan eet je mee met de gasten en onze koks kunnen allemaal een heerlijk drie-gangen diner maken.

Tussen de maaltijden door maken we soms een wandeling met een gast, al dan niet met rollator of rolstoel, spelen we een spelletje Rummicup of iets anders uit de spellenkast, kijken samen naar een televisieprogramma, lezen een stukje voor uit een krant en zien er op toe dat de gastenkamers en de huiskamer er schoon en gezellig uitzien. Onze gasten krijgen regelmatig visite en ook voor hen proberen we een goede gastvrouw of –heer te zijn.
Het mooiste van het vrijwilligerswerk in het Respijthuis vind ik dat de gasten altijd dankbaar zijn voor hun verblijf in het huis. Soms moeten ze even wennen aan hun nieuwe omgeving, maar erg lang duurt dat nooit en als ze dan na een paar dagen, een week of nog wat langer weer naar huis gaan, zijn ze daar (gelukkig) wel blij om, maar zijn ze ook vol lof over wat het Respijthuis hun geboden heeft.
Marianne
Lieve mensen,
Graag wil ik jullie weer bedanken voor het feit dat ik dankzij jullie inzet, weer een paar dagen respijt heb gehad. Soms gebruik ik die dagen (en een enkele keer zelfs een week) om iets leuks te doen met een zus of vriendin. Vaak ook, zoals deze keer is het al heerlijk om niets te hoeven, het huis even voor mezelf te hebben, rust en stilte .. Nu alweer 6 jaar lang, dag in dag uit zorgen en organiseren van zorg en alles wat erbij hoort, het is een uitputtingsslag. Zonder deze maandelijkse onderbreking, zou ik het niet volhouden. Ik ben nog steeds ontzettend blij met de manier waarop jullie het allemaal doen. Daardoor laat ik de zorg voor mijn partner ook met een gerust hart over ..
Dank voor de wijze waarop jullie met z'n allen vorm geven aan dit bijzondere concept!
Marianne
Ineke Meyer
Beste medewerkers van het Respijthuis,

Ja, dan is het zover. Mijn man mag een paar dagen naar het Respijthuis in Alkmaar.

We hadden al kennisgemaakt en het huis had een bijzonder prettige indruk bij ons achtergelaten. Op de dag van vertrek was mijn man heel nerveus en zijn handen trilden helemaal. Ook ik was gespannen.

Na installatie en het invullen van de nodige papieren was het tijd om afscheid te nemen.

Die eerste dag thuis was ik echt mij huis kwijt. Na de tweede dag gezellig met vriendinnen doorgebracht te hebben was het al weer tijd om mij man op te halen.

Tot mij verbazing trof ik een heel andere man aan. Wat een paar dagen in een andere omgeving al niet kunnen doen. Hij liep beter, kon beter horen en sprak veel meer. Wel was hij heel emotioneel. Hadden jullie toch iets bij hem losgemaakt?

We zijn na het afscheid van de cliënten en het team naar Egmond gereden om te lunchen. Mijn man heeft aan een stuk door zitten praten. Hij was in een klap weer zelfstandiger geworden. Op mijn vraag of hij nog eens terug wilde antwoordde hij: "Ja, heel graag!"

Ik heb een enorme bewondering voor het team. Een team dat in samenwerking met de thuiszorg zoveel aandacht en zorg kunnen geven. Heel bijzonder in deze toch egoïstische maatschappij dat zoveel mensen hun vrije tijd in dienst van hun medemens stellen.

Heerlijk om weer eens tijd voor mezelf te hebben. Wetende dat je partner het naar zijn zin heeft, in goede handen is en met aandacht verzorgd wordt.

Wij willen jullie dan ook oprecht bedanken voor de liefdevolle verzorging. We komen graag nog eens terug.

Nogmaals bedankt en een warme groet,

Familie Meyer
<< Vorige pagina
6-10 van de 35
Volgende pagina >>